Lyckan’s hemligheter

Jag är inte glad hela tiden, har mina upp och nedgångar, men kan erkänna att allmänt jag känner mig lycklig.

Det är mycket tilltagande att vända sig utåt och höra vad andra tycker vi ska göra, när vi har gått vilse. Vissa förför oss med sina ord och visdom, guidar oss en viss tid, andra för oss längre bort från vårt inre röst, från vårt hjärta. Hemligheten är att vända sig inåt. Stanna up och ta den tiden att lyssna till vad själen vill meddela. Bara vara utan distraktioner från mobilen, tv, musik, böcker och annat. Bara jag och tystnad. Visst känns det läskigt? Speciellt när jag inte var van. Men det hjälpte mig att inse på riktig vad som pågick inom mig, vad jag behövde släppa, vad jag behövde ge mer näring till, vad det var viktig för mig.

Jag minns en tid där jag hade svårt hemma och ändå var jag ganska glad, personer omkring mig började undra hur kunde jag vara glad med allt som hände där hemma.. Jag var bara mig själv, tänkte inte mycket på det som pågick, levde i nuet.. Själv i min uppväxt har jag också varit lite avundsjuk på folk som man såg på gatan och verkade vara glada. Men i senare vuxen tid upplevde jag att jag blev bara mer och mer lycklig och varm inombords, när jag såg någon annan glad. Jag vill bara att alla människor ska känna den äkta glädje som finns inom oss alla och inte vara rädd för att uttrycka det heller.

Hemligheten till lyckan är inte att vara lycklig hela tiden, men att vara närvarande och medveten. När jag inser att något är fel och jag är ledsen, att vända mig utåt ger mig enbart tillfällig lycka. Att vända mig inåt med meditation och mindfulness, tacksamhet för det jag har, gör att jag känner mig välsignad och lycklig. Att vara riktig lycklig är inte enbart än känsla, en sinnesstämning, det är en gåva jag ger till min själ varje gång jag stannar upp och uppskattar allt jag har i mitt liv. Att inte ständigt och melankoliskt titta bak, inte längta fram för att man inte trivs i närvaron, man bara finner det minsta lycka, här och nu.. 

Jag är nästan rädd att skrika till hela världen att jag är faktiskt lycklig. Jag inser att min lycka kommer att mätas av jordiska mått här på jorden och kan omedvetet väcka lite avund av folk omkring mig, som också söker sin väg till lycka och inte ännu hittade det.

Bästa förebild på lycka i mitt liv är min pappa. Han har haft så mycket tuffa utmaningar i livet men ändå var han ärligt talat hans energi inte förändrades. Han är en glad, öppen och har har den varmaste hjärta. Jag kallar honom min ”Buddha” eftersom han vill väl till alla, och verkligen alla människor som kommer i sin väg. Jag minns hans humör även i det elände och hans sätt att vända saker och ting med en skratt eller en anekdot på ett naturligt och varmt sätt. Vilken ängel han är och vilken tur jag har honom som pappa och bästa förebild att växa med. Jag minns när han hälsade på alla och verkligen alla som kom förbi honom och några han inte ens kände. Han var så artig och tittade på människorna, hälsade, vinkade, kastade ett leende till dem. De gångerna jag var med honom insåg jag att några människor inte svarade eller ens tittade på honom som ibland händer. Men han såg inte besviken ut, bara fortsatt att le och skratta på ett mild sätt. Typ som att han berättade en annan anekdot i sitt huvud: ”din lilla rackare, såg du inte att jag hälsade på dig?!!). Jag blev fundersam men han också lärde mig att inte ta saker personligt, eller förvänta sig att alla ska svara eller ge tillbaka. Det är något jag kämpar med ännu idag, men det är bra att ha min pappas förebild i bakgrunden.

bild: Marlene

I ljus och kärlek

Marlene

Publicerad av Marlyn

Yogi & intuitive artist 💝 Big welcome to my blog and be inspired! ;) <3 More info visit: www.yogi-heart.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: