Jag vill börja leva

photo in pixabay, pexels.com

Jag vill börja leva, utan att någon dömer mig för vad jag gör, och vad jag inte gör..

Att leva fullt är att vara fri. Att leva utan att tänka på vad andra tycker, utan att behöva rättfärdiga sig jämt.. Att leva sin egen väg, sin egen sanning, sina egen drömmar och visioner, att välja sina egna strider.. Familj, vänner och bekanta kan enbart inspirera mig men de kan inte visa mig hur jag ska leva. Alla har sina åsikter jämt och vill en väl, men min resa är enbart min, eftersom jag är inte lik någon annan, ingen är.. Det är tur att man alltid har ett val, även om ibland inte känns så. När jag tänker bortom sinnet, lyssnar på själen, lär jag mig att det finns alltid val, möjligheter att leva sitt drömliv utanför bekvämlighetens zonen, utan att följa strömmen.

Jag brukar säga att själva livet är som en konst. Det finns ingen konstnär i världen som ständigt  skapar något riktigt utmärkt och unikt. Det finns ingen konstnär som planerar att skapa sina verk. Det de skapar bara kommer utan avisering, utan ett schema, när man inte förväntar sig, när hjärtat talar… Det är som en inspirationsvåg som kommer från ingenstans där allting stannar. Mellan vågarna finns pauser, ibland korta, ibland långa. Man bara väntar med tålamod för nästa våg, utan att tvinga eller med andra intentioner, som till exempel, skapa för att tjäna pengar eller för att tillfredsställa andra. Kanske nästa våg är inte lik den före, den kan inte mätas som värre eller sämre, bara annorlunda.  Det är en konst att leva utan prestationskrav från sig själv och andra människor, att leva utan höga förväntningar.

Livet ibland känns som att gå på linnebana, speciellt när man vågar följa sitt hjärta utan mycket stöd från omgivningen. Tanken att ramla är fruktansvärt, det finns inte så mycket stöd där ner. Då är det bara att fortsätta att titta framåt med fokus och beslutsamhet. När man väl har vågat gå en lång bit utanför bekvämlighetens zonen vågar man aldrig mer komma tillbaka till ”det gamla”. Man vill bara fortsätta framåt även om man inte riktig vet vart det ska leda. Ibland känner jag mig som att jag surfar i olika vågor i livet, vissa vågor klarar jag galant, andra vågor gör att jag ramlar, men jag tar mig fan upp igen! Jag drunknar inte längre i mina känslor som förut, jag har tack och lov lärt mig att kontrollera, befria mig från de..Det innebär inte att jag inte har känslor, tvärtom, de är starkare än nånsin. När jag är mer medveten jag kan agera direkt och inte låta mina tankar, känslor styra mig som förut. Det enda jag behöver för att bli lycklig är att vara mig själv, hedra även mina begränsningar med kärlek, eftersom ingen i världen är perfekt.

Jag vill bara vara mig själv och börja leva igen..

I Ljus och Kärlek,

Marlyn

Publicerad av Marlyn

Yogi & intuitive artist 💝 Big welcome to my blog and be inspired! ;) <3 More info visit: www.yogi-heart.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: