Att söka sig till ljuset i mörka tider

bild:pixabay,pexels.com

Det kan finnas en tendens att tro att en yoga och meditationslärares liv är så enkel.

MEN…jag är också en människa. Jag har ett hjärta, dessutom mycket känsligt. Det är då alla verktygen jag har lärt mig hittills och fortfarande lär mig, kommer in för att vägleda mig i vissa utmanande situationer. Jag delar även vidare min kunskap eftersom jag tror att det kan hjälpa och inspirera någon annan som behöver. Det är anledningen att jag vill lära ut det, samtidigt som jag vet att jag kommer alltid att förbli en student.

Jag förstår att mycket kan missuppfattas speciellt när man bara lägger ut bilder på sociala medier där man ser ”zen” ut jämt ahaha..Det kan även väcka lite avund eftersom inre frid är något som är mycket viktig och det vi egentligen alla söker i livet. Vi vill alla leva ett fridfullt liv! Vi har redan insett att det är viktigare än materiella ägodelar, en vändpunkt till sann lycka. Och det är möjligt att leva så! Att hitta ljuset!

När man blir medveten om mörkret och ljuset som finns inom en, har man alltid ett val att ge näring till det som gör att ett av de dominerar. Antingen ger man mer näring till ljuset (själen) genom positivitet, eller mer näring till mörkret- egot-negativitet. Man kan också förstärka balansen mellan polariteterna, då vi är människor och ibland kan vi hamna lätt i det mörka sidan även utan att bli medveten om det. Denna balansen kallas för yin-yang i kinesisk medicin och Shiva-Shakti i hindu kultur. Det förstärks genom yoga, meditation, tai-chi och andra liknande aktiviteter som främjar balans och utökar ljuset inom oss.

När det känns svårt att hitta en väg genom mörkret kan vara bra att få lite inspiration, vägledning här och där om man är riktig uppmärksam och öppen för stöd och vägledning.

Var du än befinner dig i ditt liv, hedra och älska dig själv som du är. Tro mig att du är starkare än du vet. Du klarar mer än vad du vet. Om du bara vänder dig inåt och upptäcker hur mycket potential du har..Du är gudomlig. Du är ljuset.

I Ljus och Kärlek,

Marlene

Publicerad av Marlyn

Yogi & intuitive artist 💝 Big welcome to my blog and be inspired! ;) <3 More info visit: www.yogi-heart.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: