Själ näring-om psykisk ohälsa

photo in pixabay,pexels.com

Självmord har ökat betydligt i senaste tiden här i Sverige. En incident i byn väckte känslor inom mig som jag har svårt att läka till 100%.. En kär familjemedlem misstänks ha begått självmord.. Hen har varit psykisk sjuk en lång tid och till slut själen var inte där längre..bara kroppen kvar. Det som var kvar var endast omedvetna tankar och beteende och därför vill kroppen inte längre stanna kvar i lidandet..

Jag ser på det hela bortom medicinska förklaringar eftersom det är min natur. Jag såg en medlem i min familj komma bort från kontakt med sin själ, och hur längre bort, desto mer deprimerade hen blev..av många orsaker som inte går att beskriva just nu.

Jag själv upplever ”själmord” när jag gör saker som inte resonerar med mitt hjärta och min själs kall..när jag är på platser som påverkar min själ negativt, när jag lyssnar mer på andra än på mig själv..när jag ständigt vände mig utåt för att söka lycka och kärlek..när jag tappade kontakt med min själ och hade stunder i mitt liv där jag inte ville leva längre. Mitt väsen bara skrek inombords efter frihet, efter att få känna den äkta lycka man kände när man var barn, efter att inte behöva oroa mig om framtiden,etc.

Läkaren bedömer att man är psykisk sjuk för att man är deprimerade och vill ta bort sitt liv. Men utifrån den spirituella eller mediala perspektiv, man har tappat bort kontakt med sitt inre, fastnat i en ond cirkel av omedvetna tankar och beteende som skadar en fysiskt och psykiskt, man kan även ha dragit på sig negativa energier från omgivningen, etc..

Så vad är lösning för att förebygga själmord eller självmord?

Vi måste alla ta ansvar och det börjar med att vi börjar titta på våra egna liv. Är vårt liv ett resultat av vilka val, utifrån sinnet eller från själen? Är vi verkligen lyckliga? Vad kan vi FÖRÄNDRA i vårt liv för att leva mer justerad med vårt hjärta och själs önskan? Gör vi saker för att tillfredställa andra i första hand? För att vi är rädda för att bli dömda av omgivningen? Tar vi på oss den tiden för att ge näring till oss själva?etc..

Det är bara när vi är i harmoni med oss själva och vårt inre som vi kan riktigt göra skillnaden i världen: att agera från ett mer medvetet, hjärtligt plats, att inspirera andra att göra samma. Att se alla människor som lika värde av stöd, kärlek och medkänsla.. Om vi inte ger näring till oss själva kan vi aldrig hjälpa någon annan. Om vi inte accepterar oss själva som vi faktiskt är kan vi aldrig acceptera andra. Om vi inte älskar oss själva som vi är kan vi aldrig älska någon annan.

Den resa börjar enbart inåt..att ge näring till sin själ.

Marlene

Publicerad av Marlyn

Yogi & intuitive artist 💝 Big welcome to my blog and be inspired! ;) <3 More info visit: www.yogi-heart.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: