Livet är i ständig förändring

”Change is not painful, only resistance to change is painful”Buddha

Jag älskar denna vackert citat från Buddha. Den påminner mig om att oavsett vad som händer i mitt liv ingenting varar i evigt, allting kommer att förändras på det bästa.

När man går genom förändringar man brukar motstå det till en början, tänka att man behöver inte eller vill inte gå genom det. Det känns så bekvämt att vara på samma plats, känns så tryggt..Förändring gör att marken börjar skaka, man tappar lite känsla av trygghet, av att stå stadigt och stabilt.

Alla förändringar ger dock något positivt, de hjälper att utvecklas som person på alla sätt. Att äntligen bemöta det som måste förändras och låta det bara ske utan att kämpa är den enda sätt att förändra och släppa lidandet. Kanske man lider lite mycket i början men sen när man inser att det faktiskt blev något bättre (även om annorlunda) än förut man hittar någon mening bakom det. Vi kanske inser att det finns nya möjligheter i horisonten. Man öppnar sig mer för det okända om man har en positiv inställning.

Vi har alltid ett val. Vi kan fastna i något eller med någon som inte ger oss näring eller möjlighet att utvecklas, känna oss trygga, bekväma men olyckliga..eller vi kan göra en föränding för oss själva, situationen eller för en annan persons skull: alla kommer att gynna från det i slutänden.

Det finns två sätt att bemöta eller hantera förändringar: att acceptera det som händer, att styra hur vi reagerar på det.

Det som vi inte kan styra vi måste helt enkelt lära att acceptera att det är så, oavsett hur obekvämt det känns för oss. Ibland kan vara saker utanför oss själva eller även inom hos som hormonella, åldrande, hälsa osv.. Det som vi kan styra är vårt sätt att bemöta de här utmaningar. Vi kan välja att styra på ett negativt eller positivt sätt..Om man är medveten att ha fastnat i en ond cirkel, det går att ta sig ur det genom att vända det till det ljusa sidan,nytt perspektiv, befria sig från offrens roll och tänka att här finns en stor möjlighet till utveckling.

Det är enkelt att jämföra med det som har varit när man går genom en förändring. Då man måste också släppa taget om det och tänka att allting kommer att bli ännu bättre även om inte syns till en början.

När jag går genom förändringar jag försöker hålla mig stadig i mig själv, genom att förankra mig i mitt hjärta. Det jag brukar kalla ”sanna hem”, där inget kommer någonsin att förändras: kärleken och väsen är alltid där- stadig, trygg, inspirerande, varm, helande, lysande, helig och evig.

Bild:Marlene

The golden flame of life never stops burning, blazing, loving. With no beginning, no end, it just is.. Beyond light, beyond darkness, beyond pain or praise, The one and only thing that always remains the same: indestructible.”-Marlene

Må Gud välsigna dig, i Ljus och Kärlek alltid,

Marlene

Publicerad av Marlyn

Yogi & intuitive artist 💝 Big welcome to my blog and be inspired! ;) <3 More info visit: www.yogi-heart.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: